top of page

BIOGRAFI

HANS EKBLADH.JPG

Jag är autodidakt bildkonstnär och skulptör, född 1961 i Kristianstad Skåne. Har varit verksam inom konst och scenografi sedan 1984. Jag har bland annat arbetat med filmer som Arn, Hamilton, Jönssonligan, Strul, The girl with the dragon tattoo för att nämna några.

Många tv-reklamer blev det bla Gevalias Oväntat besök och happenings i Köpenhamn, Malmö, Göteborg och Stockholm. Arbetade med H&M 50-års jubileum och Inwear & Matinique. Arbetade även med dekoren till olika utställningar på museer som Sveriges Historia på Historiska och Nordiska museet i Stockholm.

På Jämtli museum i Östersund var jag med och byggde dekoren till en befintlig utställning. Jag arbetade även med dekoren till Utan Gränser en vandringsutställning, som visades på många olika ställen i Sverige.


Jag har drivit mitt företag Konst & Inredningsbetong i 25 år, som har en egen design och produktion. Specialuppdrag på beställning till både privatkunder och företag, från badrum- & köksinredningar med betongvask och betongskiva, för butiksinredningar och helhetskoncept för offentliga miljöer.

Är det detta som gjort mig till den jag är och som kommer fram i min konst?

Min konst präglas av ett lekfullt och fantasifullt förhållningssätt till material och teman. Min användning av betong i både funktionella och konstnärliga sammanhang visar på en stark känsla för design och en vilja att experimentera med olika material. Upptäckten av mikroballonger som ett sätt att lätta upp betongen och införliva bubblor i mitt arbete har blivit ett kännetecken för min stil.

Mina målningar är fulla av infall och humor, ofta med gestalter eller djur som blåser bubblor eller omges av dem. Detta motiv fungerar som en metafor för den mänskliga upplevelsen och representerar glädjens flyktiga natur och livets bräcklighet. Mitt arbete är både engagerande och tankeväckande och bjuder in tittarna att fundera över djupare betydelser och känslor.

Och mitt utbud av stilar avslöjar en mångsidighet och anpassningsförmåga som är avgörande för min konst.

Sammantaget speglar min konst en djup nyfikenhet på material och den mänskliga upplevelsen. Den är fantasifull, lekfull och tankeväckande och bjuder in tittarna att komma in i en värld av bubblor och fantasier.

Pretty bubbles come forth and heal me.jpeg
Anchor 1
16700242_1416579361695338_3157430096831765146_o.jpeg
bottom of page