top of page

BIOGRAFI

HANS EKBLADH.JPG

HANS EKBLADH

Jag är autodidakt bildkonstnär och skulptör, född 1961 i Kristianstad Skåne. Har varit verksam inom konst och scenografi sedan 1984. Jag har bland annat arbetat med filmer som Arn, Hamilton, Jönssonligan, Strul, The girl with the dragon tattoo för att nämna några.
Många tv-reklamer blev det bla Gevalias Oväntat besök och happenings i Köpenhamn, Malmö, Göteborg och Stockholm. Arbetade med H&M 50-års jubileum och Inwear & Matinique. Arbetade även med dekoren till olika utställningar på museer som Sveriges Historia på Historiska och Nordiska museet i Stockholm.
På Jämtli museum i Östersund var jag med och byggde dekoren till en befintlig utställning. Jag arbetade även med dekoren till Utan Gränser en vandringsutställning, som visades på många olika ställen i Sverige.

Är det detta som gjort mig till den jag är och kommer fram i min konst? 
 
Jag har drivit mitt företag Konst & Inredningsbetong i 25 år, som har en egen design och produktion. Specialuppdrag på beställning till både privatkunder och företag, från badrum- & köksinredningar med betongvask och betongskiva, för butiksinredningar och helhetskoncept för offentliga miljöer.

Kom senare fram till att jag ville lätta upp betongen, göra jobbet lättare så att säga! 
Började med att jobba med olika blandningar och ingredienser till cementen, microballonger hörde jag nämnas! Tänkte mer och mer på microballonger, kanske på betong, inte i betongen! Så Jag gjorde en målning som jag kallar Microballonger!
Sedan dess har bubblor varit med i nästa alla mina målningar.

Vi är i vår Bubbla, nämns ju också ganska  ofta idag i vår samtid! Längtan till att ibland gå in i sin bubbla, osv!
Vi har väl alla blåst en och en annan bubbla i våra dagar!
 

Akryl 100x81 cm.jpeg
Anchor 1
16700242_1416579361695338_3157430096831765146_o.jpeg
bottom of page